BURSA / NİLÜFER - İrfaniye İlkokulu

İLKOKULLARDA KAYIT VE NAKİLLER

1-      OKULUMUZ, ANAYASAL GÜVENCE ALTINDAKİ EĞİTİM/ÖĞRENİM HAKKI VE İMKÂNINDAN EN ÜST DÜZEYDE YARARLANMAK İÇİN VARDIR.

2-      BU ÇERÇEVEDE KAYITLAR VE NAKİLLER BAĞIŞ YA DA REFERANSLA DEĞİL İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ DOĞRULTUSUNDA YAPILMAKTADIR.

3-      DERSLİK/ŞUBE/ÖĞRETMEN DAĞILIMI KURA İLE BELİRLENECEKTİR.

4-      BOŞ KONTENJAN KALMASI DURUMUNDA, KAYIT ALANIMIZ DIŞINDAN GEÇİŞLER, KURA YÖNTEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR

5-      İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM GÖRECEĞİ ŞUBELER KURA İLE BELİRLENECEKTİR.

A)    Kuralar 7 Eylül.2023 tarihi saat ....10:00 da yapılacaktır

B)    Kura 1. Sınıfları okutacak öğretmenler ile katılım gösterecek velilerimiz huzurunda yapılacaktır.

C)    Kura çekimleri kayıt süreleri içinde herhangi bir gecikmeye mahal vermeden yapılacaktır.

6-      Kura çekimi kız erkek sayıları, öğrenci doğum tarihleri ve yönetmelik çerçevesinde kaynaştırma öğrenci sayıları dikkate alınarak yapılacaktır.

7-      Kura çekimlerinde ikiz kardeşler veli talebi üzerine aynı sınıfta değerlendirilebilir veya farklı şubelere yerleştirilebilir.

Not: Öğrenci nakilleri e-Okul sistemi üzerinden sürekli takip edilecek; gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran veliler hakkında yasal işlem yaptırılacak olup, okul değişen öğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıt ve nakillerinin yapılması sağlanacaktır.

Bunun dışındaki asılsız söylenti ve zanlar ile hareket edilmemesi istirham olunarak tüm velilerimize saygıyla duyurulur.

İrfaniye İlkokulu Müdürlüğü